OVOCNÉ A BYLINNÉ SIRUPY A ŠŤÁVY
Ovocné a bylinkové sirupy – jsou pro mlsné jazýčky jak při přípravě osvěžujících nápojů v parných letních dnech. Nebo si jimi můžeme přisladit a ochutit čaj v chladnějším období. Ovocné a bylinkové sirupy se hodí k míchání originální nápojů při různých oslavách nebo najdou uplatnění na různé dezerty, kaše nebo zmrzliny…
Míchané nápoje neslaďte (až na výjimky) cukrem, který se špatně rozpouští a nápoje kalí. Slaďte je cukrovým sirupem. Nápoje jsou jemnější, chutnější a mají lepší konzistenci.
Podrobnější informace o bylinkách, ovoci a jejich blahodárnému působení jak na tělo tak na ducha naleznete:
např. Herbář Léčivých rostlin - Janča, Zentrich nebo na stránkách www. celostnimedicina.cz.
Informací je spousta , tak kdo chce najde.
Kdybychom zde popisovali přednosti a účinky bylinek, ovoce, zeleniny, porušovali bychom, "Zákon o zdravotních tvrzení".