Nočky s pestem ze sušených rajčat

24. květen 2016


Ingredience:

 

2 uvařené brambory ve slupce

1 hrnek hladké mouky (bezlepek může smíchat jáhlovou a rýžovou mouku)

1 vejce

3 lžičky pesta ze sušených rajčat HD

sůl

 

TIP: Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat Pastu z červeného habanera, dle své odolnosti

 

Uvařené vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. K nim přidejte 1 vejce a mouku. Ručně zpracujte v nelepivé měkké těsto. To rozdělte na dvě poloviny a z každé z nich vyválejte hada. Toho pak nakrájejte na malé nočky. Ihned vařte v solené vodě. Od doby, kdy noky vyplavou na hladinu, ještě asi 3 minuty.

 

Moc dobré jsou nočky po vychladnutí opečené na přepuštěném másle.

 

Podávejte například s rukolou, bazalkou nebo nasekejte směs zelených bylinek co máte na zahrádce nebo na parapetu, olivami, parmazánem, masožrouti opečenou slaninou,...

 

Dobrou chuť!

 

Recept pro nás připravila Sváťa a nafotila  www.coolinarka.cz

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce