Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

16. květen 2016

Potřebujeme:

 

  • 750g vepřové plece
  • velká mísa čerstvého listového špenátu
  • 2 lžíce pesta z medvědího česneku
  • dijonská hořčice
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 500 g brambor typu C
  • 1 vejce
  • 200g hrubé mouky
  • 2 větvičky cherry rajčat
  • 5 žampiónů
  • tymián
  • sádlo
  • 1 palice česneku

 

Čerstvé listy špenátu (byla ho plná mísa, hodně se smrskne) spařte vařící vodou, vymačkejte a nakrájejte. Přidejte k němu pesto z medvědího česneku a dosolte ho. Vepřovou plec si rozkrojte a rozklepejte, tak aby se dala pohodlně naplnit a zavinout do rolády. Takto připravené maso osolte a natřete dijonskou hořčicí. Na plát masa nandejte vrstvu špenátové směsi, zarolujte ho a z vrchu osolte a hojně potřete čerstvě namletým pepřem. Aby se roláda nerozpadla, zajistěte ji párátky nebo gastroprovázkem. Maso nyní zprudka ze všech stran orestujte na sádle, aby se zatáhlo a dalším pečením neztratilo šťávu. Maso přendejte do pekáče, přidejte na čtvrtky nakrájené žampiony, cherry rajčata, na půl překrojenou paličku česneku, snítky tymiánu a vše trochu podlijte vodou. Zakryjte pokličkou nebo alobalem a pečte asi 90 minut při 160 stupních. Poté roládu dopékejte odkrytou na 200 stupňů, dokud nezíská zlatou barvu. Před rozkrájením roládu nechte pár minut odležet. Než se dopeče roláda, připravte si bramborové těsto na šišky: Brambory typu C si uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout. Pak je oloupejte, nastrouhejte najemno, přidejte vejce a hrubou mouku. Z těsta tvořte šišky a ty najednou dejte do vroucí osolené vody. Vařte je, dokud nevyplavou na hladinu. Bramborové šišky před podáváním usmažte do zlatova na sádle. Naservírujte nakrájenou roládu s pečenými cherry rajčaty, žampiony a česnekem.

 

Dobrou chuť!

 

Uvařila a nafotila Sváťa alias http://www.coolinarka.cz/

nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce