BAZALKOVÉ PESTO

Dostupnost : skladem

Výrobce : HRADECKÉ DELIKATESY

135 Kč s DPH

Celková cena =

Registrujte se a získejte slevu 10%!
BAZALKOVÉ PESTO

Co je to a co s tím?

Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou. Tradičně se používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty i do zeleninových polévek.

Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.

 

A co ještě?

Ručně a šetrně vyráběné pesto z bazalky  v Čechách, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO.

Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi. Je to zcela přírodní produkt, který neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.

 

Kam to dát?

Doba trvanlivosti je 12 měsíců. Před i po otevření skladujte do teploty 25°C mimo přímé slunce a do 14 dní spotřebovat. Před použitím doporučujeme promíchat do stejnorodé konzistence.

 

Etiketa

Bazalkové pesto s madlemi a piniemi - dochucovací pasta k přímé konzumaci.

Hmotnost 170 g.

Složení: bazalka min. 29%, extra panenský olivový olej, slunečnicový olej, madlemi min. 12% , pinie min. 6% , umeocet, citronová 100% šťáva.

Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní. Minimální trvanlivost do: uvedena na dně výrobku. Výrobek je šetrně pasterován. Vyrobeno v ČR. Může obsahovat zbytky skořápek!


nofoto

Zboží bylo přidáno do nákupního košíku. Zpět k nákupu K objednávce